Feest van de Geest 2024

Uitnodiging kunstenaars


Beste mensen,

Een enthousiaste werkgroep vanuit zes verschillende kerken heeft de voorbereidingen opgepakt om volgend jaar van Hemelvaart tot Pinksteren het landelijke Feest van de Geest ook weer in Zoetermeer te vieren. Dat is een laagdrempelige tentoonstellings-tiendaagse, waarbij kerk, kunst en publiek elkaar ontmoeten. Dit keer is het thema: Troost

Kunstenaars maken een nieuw kunstwerk geïnspireerd door dit Pinkster-thema en exposeren ook ander eigen werk in een van de Zoetermeerse kerkgebouwen, die hun deuren hiermee voor publiek en gesprek openzetten. Het gaat om Hemelvaartsdag 9 mei, zaterdag en zondag 11 en 12 mei, en het Pinksterweekend 18 t/m 20 mei 2024.

Graag nodigen we in een eerste ronde kunstenaars met affiniteit voor geloof en kerk uit om zich hiervoor aan te melden, zodat we een mooie route langs tien tot vijftien kerken kunnen uitzetten.

Ben jij bezig met beeldende kunst, in wat voor vorm ook en woon je in Zoetermeer of directe omgeving, dan komen we graag met je in contact. Meld je aan en stuur enkele voorbeelden van je werk mee. Dit mag ook een link zijn naar je Instagram-, blog- of websitepagina.

Reageer voor 7 oktober a.s. via info@feestvandegeestzoetermeer.nl of naar de contactpersoon in je eigen gemeente die hieronder vermeld staat.

Laat van je horen, we zijn erg benieuwd!

Werkgroep Feest van de Geest
Jessica Monker (De Regenboog), Marieke van der Giessen (Oude Kerk), Nelleke Tak (Oosterkerk), Frank Swagemakers (Nicolaaskerk en De Wijngaard), Peter Stolk (Parousia), Reinier Laman Trip (De Regenboog), Hilda Kizilirmak (Rafaëlgemeenschap Joel)